cies

Denuncian faltas a las internas en los Centros de Internamiento para Extrangeros

play
Dimarts, 26 Març, 2013

Denuncian de faltas a las internas en los Centros de Internamiento para Extrangeros (Cie`s). 

Contrainfos 30 Tanquem els CIEs

play
Dissabte, 15 Desembre, 2012

En aquest Contrainfos hem anat a les Jornades de reflexió i acció per al tancament dels Centres d'Internaement d'estrangers i la manifestació convocada pels mateixos per anar juntes al CIE de la Zona Franca a Barcelona.

Els il·legals són els CIE

play
Dimarts, 2 Octubre, 2012

Els il·legals són els CIE. #stopCIEs

#stopCIEs
stopcies.wordpress.com

Els Centres d’Internament per a Persones Estrangeres són centres no penitenciaris on s’interna, a l’espera de ser expulsades, les persones estrangeres que han estat detingudes per trobar-se en situació administrativa irregular. És a dir, per no tenir papers.
Per tant, en aquests centres s’està privant a persones d’un dels principals drets humans, el de la llibertat, pel sol fet d’haver comès una falta administrativa, no un delicte. A més, també s’hi produeixen constants vulneracions greus d’altres drets fonamentals, que van des de maltractaments i manca d’higiene i sanitat, d’intimitat i de comunicació, a faltes importants de garanties socials, respecte a la integritat física i moral i tutela judicial.
A Europa hi ha 280 CIE’s. 11 a l’estat espanyol i 1 a Barcelona, a la Zona Franca. Els CIES són competència de la Direcció General de la Policia del Ministeri de l’interior, i de la Delegació i Subdelegació del govern estatal en cada comunitat autònoma. A la vegada que és la Comissaria General d’estrangeria i documentació l’encarregada de coordinar els ingressos i trasllats a nivell global

Contrainfos núm. 14

play
Dijous, 17 Maig, 2012

Arriba el contrainfos de la segona quintzena de maig amb noticies com el 12M-15M, les preses de la vaga i el alliberament de la Laura, la manifestació antifeixista al Clot, visita al CIE de Zona Franca, la vaga d’Universitats … A l’entrevista parlem sobre Repsol i l’observador de l’informació de manipulación informativa… i moltes noticies mes!!

Contrainfos núm. 12 JORNADA CONTRA LES TORTURES

play
Dimecres, 25 Abril, 2012

En motiu de les jornades contra els CIES, el passat 23 i 24 de març es va dur a terme la jornada contra les tortures i una roda de premsa explicativa sobre el tema al col.legi d'advocats de BCN.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.