Com ho fem

Treballem de forma horitzontal i autònoma, és a dir, LaTele és el fruit de molta gent que treballa de forma independent, però que es coordina. La gràcia i complexitat de LaTele és que no ens cal cap director/a per imposar el que hem de fer, sinó al contrari: creiem que treballant de forma horitzontal el grup i les persones ens enfortim.

Per això són molt importants les assembles dels dimecres i les comissions, a més de les ganes de participar en un projecte col•lectiu. El projecte de tenir la nostra propia televisió.

Fes-t'ho tu!

Les que som dia a dia a LaTele aprenem a fer una mica de tot; des de trencar-nos les banyes amb una base dades pels socis, fins a plantar el trípode per gravar un esdeveniment. Des de córrer després d'una manifestació per muntar les imatges amb rapidesa, fins a redactar projectes per obtenir subvencions.

Un dia fas bricolatge per fer un decorat pels Debats, i l'altre ajudes a fer els subtítols en català pel Programa de l'Aigua; un dia serveixes cerveses i cubates per autogestionar LaTele, i l'altre fas una xerrada sobre la Llei de l'Audiovisual.

LaTele és tant variada i complexa que segur que tu i/o el teu col.lectiu també hi trobaràs/eu un lloc. No dubtis/eu en venir i contactar-nos! info@latele.cat

Les Comissions, en general, es reuneixen els dimecres que no hi ha assemblea per treballar.

Comissió Tècnica

La forma gent amb coneixements tècnics o bé que tan sols estigui interessada en aquests aspectes: capaços d'arreglar una antena, un ordinador o preparar els vídeos perquè siguin emesos. Fan una feina increïble: des de que vàrem començar a emetre en analògic al 2005 fins ara que emetem a la TDT.

Imagineu que al 2005 LaTele ja va treure un programa de continuïtat (és el programa que permet fer les programacions, quadrar les hores, els vídeos, etcètera) fet amb software lliure! I enguany estem desenvolupant ComuniTV2.0 Ecosistema Digital Audiovisual Lliure,que és un ambiciós conjunt d'eines per la recepció, emissió i distribució de continguts audiovisuals en diferents suports.

Si voleu contactar amb aquesta comissió i conèixer la increïble feina que fan, escriviu a emissio@latele.cat

Programes

Tothom que proposa un programa a LaTele és benvingut/da. Els programes treballen de forma autònoma encara que des de LaTele els intentem donar recolzament.

El que més ens agrada és que la gent i els col•lectius que fan programes s'impliquin també en el funcionament general de LaTele. Ja que LaTele la fem entre totes.

Recordeu que fer un programa no és fàcil, cal saber manejar les càmeres, tenir un equip de gent, ser constant, etc. Tot i així, en els darrers sis mesos ja són 5 els programes que han aconseguit aflorar dins LaTele, així que si tens idees per fer algun programa no dubtis en venir!

Comissió Programació

És la comissió que coordina tot el material que arriba a LaTele. Des del que prové dels nostres programes fins a la infinitat de vídeos que la gent, col•lectius, etc. ens fa arribar (físicament o via web). Es dedica a fer malabars i Tetris per quadrar tots els vídeos i donar-los un sentit dins la graella (i així aconseguir que la programació no sigui un pupurri-kaos). És la comissió més complexa i la que fa possible que LaTele sigui un projecte col•lectiu.

Comissió Comunicació

Aquesta comissió intenta explicar el projecte de LaTele, assistir a xerrades, taules rodones, contestar les entrevistes d'altres mitjans, fer la web o el newsletter. Aquesta comissió ha sorgit de la necessitat d'explicar bé què és LaTele i buscar col•laboradors/es! Hi pots contactar utilitzant el mail general de info@latele.cat

Comissió Gestió i Economia

Organitza els diners i gestiona la base de dades dels/les socis/es. La feina que fan és clau perquè LaTele existeixi!

Assemblees (cada dos dimecres a les 20h a l'Infoespai)

Les assembles serveixen perquè totes coneguem com els va tot a la resta de comissions. A partir d'aquí, les comissions, els col•lectius externs, o les que participem dins LaTele tenim autonomia per actuar segons les decisions generals. També ens serveixen per coordinar i proposar futures accions i per remarcar i discutir assumptes que afecten a tothom.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.