manipulació

Contrainfos 31. Amenaça als mitjans lliures

play
Tuesday, 8 January, 2013

Altre cop l'ajuntament de barcelona amenaça a les emisores de radio i televisio lliures de la ciutat, aquest cop sota el paraigues de la nova normativa sobre el paisatje urbà.

Contrainfos 23. L'Observador de la informació

play
Tuesday, 30 October, 2012

En aquesta edició de l'Observador de la Informació, parlarem sobre la manipulació de dades ver les eleccions gallegues, de les propostes de canvis en el codi penal, de la situació dels companys de cafeambllet i per finalitzar veurem un video amb un toc d'humor.

Contrainfos 16. L'Observador de la informació

play
Thursday, 14 June, 2012

Aquesta quinzena l'observador de la informació ens parla de la decisió per part del congres dels diputats, de no establir mecanismes de control front les diferents actuacions policials, del discurs d'un nacionalista anglès al parlament europeu i d'un curtmetratge sobre la manipulació mediatica.

La Marató de TV3: #sobrencadires

play
Wednesday, 23 May, 2012

De l'abisme antagònic: de tot el que distancia la caritat que humilia de la solidaritat que transforma, ha nascut 'No falten cadires, sobra cinisme'. Un treball audiovisual que qüestiona obertament la Marató de la Pobresa de TV3 i aquells que la patrocinen (Abertis, La Caixa, Movistar, entre d'altres). En menys de 12 hores, el vídeo ha triplicat les visites rebudes per l'anunci oficial de la Marató a Youtube.

via ladirecta

Contrainfos núm. 14

play
Thursday, 17 May, 2012

Arriba el contrainfos de la segona quintzena de maig amb noticies com el 12M-15M, les preses de la vaga i el alliberament de la Laura, la manifestació antifeixista al Clot, visita al CIE de Zona Franca, la vaga d’Universitats … A l’entrevista parlem sobre Repsol i l’observador de l’informació de manipulación informativa… i moltes noticies mes!!

Contrainfos núm. 12

play
Thursday, 19 April, 2012

En aquest contrainfos post-vaga començarem parlant de la forta repressió que esta rebent la protesta social com a tal i demanem la llibertat de les tres persones que encara resten detingudes ara fa 3 setmanes.
Analitzem l'efecte i l'ús de les bales de goma i mitjans repressius de les forces policials, parlant també de les dramàtiques conseqüències com es el cas de la mort d'Iñigo cabacas.

D'altra banda parlarem també, de la reforma que es vol dur a terme al Port vell, de la mobilització de la Favb, les jornades contra les tortures, l'okupació d'un solar al barri de gràcia, la detenció del periodista de terrassa respòn Rachid Alí, l'associació feixista que pretèn obrir un local al barri del Clot...

A l'espai l'entrevista parlarem amb Gaspar de la situació econòmica actual i les reformes que s'estàn duent a terme i, a l'Observador de la Informació, es parlarà de la caça d¡elefants del rei, dels articles d'Enric juliana amb les seves arrels "anarcoitalianes" o del cas de corrupció, del candidat del PP a l'alcaldia de BCN durant molts anys, Alberto Fernández Díaz.

Contrainfos 11. Observador de la Informació

play
Wednesday, 4 April, 2012

En aquesta edició parlarem de la focalització mediàtica cap a determinats temes, importants per una banda, però al mateix temps perfectament dissuasoris d’allò que realment volen amagar i fer caure en l’oblit. Es per això que com a exemple i com a foto de la quinzena parlarem de la guerra de portades que van dur a terme el passat 15 i 16 de març, els diaris ABC i Avui amb el fons vermell i la Ñ espanyola en primer plà es feia referència a l'aprobació de la llei de consultes populars (perquè alguns ajuntaments no volen que ondeji la bandera espanyola als seus balcons i han convocat referendums per decidir-ho). I d’altra banda continuant també amb l'ofensiva per part de Madrid contra la inmersió lingüistica, obligant als centres docents a aplicar també com a llengua vehicular de tots els cursos, el castellà. La resposta a aquest desviament d’atenció dels problemes de gestió política, no sabem si dir-li resposta o més aviat seguiment del joc, va venir per part d'El Punt-Avui el dia següent Es així com amb un parell de portades en diaris de tirada nacional, la guerra mediàtica ja estava engegada, les xarxes socials bullint de nacionalisme (català i espanyol) i la distracció assegurada mentre als carrers es repartia Rebeleu-vos i la convocatòria de vaga es veia desplaçada pels mitjans escampant aquests el desànim general. Canviem de tema i anem a veure la protesta duta a terme pels treballadors de canal9, per la manipulació i censura informativa, aplicada durant l’atac policial als estudiants del Lluis Vives de València del mes passat. Invitem a que treballadors d’altres canals prenguin exemple i lluitin per aquells principis informatius i comunicatius, en els que un dia van creure.

Contrainfos núm. 7: L'Observador de la Informació: Manipulació "diario el País"

play
Wednesday, 8 February, 2012

Aquesta setmana tornem amb la manipulació informativa parlant d’aquest mitjà pèssim que tenim a l’Estat espanyol conegut amb el nom de diario El País, que es dedica a explicar una realitat a conveniència de governs i interessos econòmics que perjudica a la resta de població, manipulant-la i desenformant-la. Durant l’últim temps hem observat un parell de situacions prou preocupants com per a donar-les a conèixer i reflexionar-ne. La primera d’elles la trobem el passat divendres 6 de gener quan apareixia un reportatge ple de demagògia i parcialitat sobre la “complicada y dura vida” d’una parella de grangers explotadors d’una granja de visons a Galicia, que portaven dormint feia un any al cotxe per por a les accions dels activistes animalistes.

Contrainfos 5. Manipulació informativa a Telemadrid, l'observador de la informació

play
Friday, 23 December, 2011

L'observador de la informació analitza el cas del documental de Telemadrid sobre el que ells presenten com kale borroka a la catalana. A més, la cadena madrilenya ha rebut denuncies per la vulneració de diversos drets de les persones que hi apareixen.

4 años de 4F / 1 assessinat. LLIBERTAT JA!

play
Wednesday, 27 April, 2011

Tornem a fer ressò del cas del 4F després que avui 27 d'abril de 2011 ens aixequem amb la notícia de que Patrícia Heras, una de les imputades en el cas 4F, a decidit treure's la vida després d'estar patint la presó que mai hauria d'haver trepitjat. Desde La Tele volem donar tot el nostre suport a les més properes i dir-vos que podeu contar amb nosaltres pel que faci falta. Ni oblit ni perdó. text aparegut a indymedia barcelona: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/418669/index.php (Sobre el vídeo): Se cumplen 4 años del montaje policial que metio en prision a Rodrigo Lanza, condenado a 5 años de carcel (2 ya cumplidos) por algo de lo que es inocente, al igual que sus cuatro compañeros, en su misma situacion. Te lo cuenta él mismo: http://vimeo.com/8567068 Amnistía Internacional está sobre este caso de detencion aleatoria y tortura http://www.amnesty.org/es/library/info/EUR41/006/2007 y otros presos como Amadeu Casellas ha hecho tambien suya la lucha de Rodrigo, comenzando otra huelga de hambre el mes pasado, adelantandola a la fecha prevista y haciendola coincidir con la vuelta a la prision de Quatre Camins de Rodrigo. Sigue su caso en http://absoluciondetenidos4f.blogspot.com/ Video tomado de http://blip.tv/file/3175704/

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.