Marxa en el Dia Intl. dels Drets Animals

TVAnimalista
Lunes, 12 Diciembre, 2011

Libera va celebrar amb una marxa a Barcelona i actes reivindicatius a Tarragona el Dia Internacional pels Drets Animals.

A Barcelona va reunir a unes 300 persones que van iniciar la marxa en la font de Canaletes per a recórrer tota la Rambla amb lemes com “els animals no són coses”, “no compris, adopta” o “prou de violència, no a la caça”.

Xavier Bayle va llegir el manifest de l'acte, i va posar de manifest l’especial funció de traductors dels animalistas, de ser la veu dels sense veu, de traduir a tots els idiomes humans la mirada d'altres animals que són utilitzats com a recursos, com a productes, de traductors dels crits de desesperació dels toros ofegant-se en la seva sang, de la solitud dels animals abandonats en refugis esperant una nova oportunitat o la mort.

La marxa va passar per davant de les dues úniques parades de venda d'animals que encara queden a les Rambles que segueixen venent animals que són considerats plagues alóctonas quan són abandonats en parcs o espais naturals, com les tortugues de florida, a les quals l'administració permet vendre i, alhora, matar si són abandonades.

El manifest va posar al veganisme com alternativa real al maltractament animal, ja que l'educació especista que es basa en la discriminació arbitrària d'altres éssers per no pertànyer a la nostra espècie és la que permet que seguim tractant a la resta d'animals com productes per a obtenir les finalitats que vulguem.

La marxa va reivindicar que els altres animals siguin respectats i considerats per si mateixos, no com recursos ni esclaus, sinó com éssers amb interessos propis.
Xavier Bayle va acabar demanant l'alliberament animal, el dret a la vida i a la llibertat i un ésser humà lliure de la seva pròpia brutalitat.

A Tarragona, la organització Libera també va voler adherir-se als actes realitzats a tota Espanya per reivindicar els drets dels animals. Centenars de persones van poder sentir la lectura del manifest realitzada a les 19.30 hores a la Rambla Nova cruïlla amb el carrer Unió. Posteriorment a la lectura del manifest, es van encendre espelmes en solidaritat amb els animals que pateixen l'explotació de l'home i es va informar als ciutadans interessats

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.