Nou tancament de mercat d’animals vius

TVAnimalista
Jueves, 16 Febrero, 2012

L'associació animalista Libera! aconsegueix, a través de la seva campanya Mercats Ètics, el setè mercat de Catalunya que reconverteix la parada de venda d’animals vius.

A només quatre mesos del llançament de la campanya, Santa Coloma de Gramenet es converteix en el setè municipi que comunica a Libera el cessament de la venda d’animals vius en el seu mercat, en compliment de diverses normatives municipals i autonòmiques i després de la denúncia presentada per l’associació.

El mercat de Santa Coloma va obrir un expedient sancionador a l’única parada que es dedicava a la venda d’animals, incomplint diverses ordenances municipals i lleis autonòmiques; aquest mercat comptava amb una parada en la que s’exhibien per a la venda tortugues, peixos i aus. Ara, amb la reconversió després de l’expedient sancionador, la parada vendrà solament aliment i complements per a animals.

Després d’una investigació realitzada en els mercadillos de Catalunya durant tres anys per 150 activistes, Libera! va documentar el continuat incompliment de la Llei de protecció dels animals d’aquesta Comunitat Autònoma que prohibeix l’exhibició d’animals per a la seva venda. Paral·lelament a la presentació dels resultats de la investigació el passat mes de novembre al costat de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona, el seu equip jurídic va presentar les denúncies corresponents.

A només dues setmanes d’aquesta presentació, van aconseguir les primeres victòries: la reconversió de les parades de venda d’animals dels mercadillos de Valldoreix i de Canovelles. Poques setmanes després van donar resposta positiva a altres tres denúncies presentades, dues en mercadillos de Badalona, i una en el de Mollet del Vallés. I més recentment, a principis d’aquest mes en el mercat de Empuriabrava (Girona).

La campanya Mercats Ètics seguirà visitant mercadillos per a realitzar inspeccions periòdiques als llocs (tots il·legals) de venda ambulant d’animals vius. Les imatges captades pels activistes en aquests mercats mostren a animals morts, aixafats, sense aigua ni menjar, amuntegats i exposats a les inclemències del temps, en una clara violació a la Llei de protecció dels animals de Catalunya, així com del Codi Civil català.

Font: Libera!

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.