FAQ

LaTele és legal?

LaTele no té llicència però la llei contempla un espai pels mitjans sense ànim de lucre. El que passa és que, com que no se n'ha desenvolupat el reglament, no hi ha manera de tenir llicència. El reconeixement del que anomenem "Tercer sector" (ni institucional ni comercial) és fruit de la lluita legal que es va dur des de l'Assemblea per la Comunicació Social (nom oficial de LaTele) i altres col•lectius. De moment, emetem sense problemes, però no deixem d'estar intranquil•les.

Com ho heu aconseguit?

Perquè portem vuit anys amb aquesta lluita, dins LaTele hi ha gent que domina la part tècnica i la part legal i gràcies a aquestes persones ens hem pogut fer el nostre espai a l'espectre radioelèctric.

Visc a l'Hospitalet, per què no veig LaTele?

LaTele només es veu a Barcelona (a partir de plaça Espanya i fins al Maresme, -a Sant Pol de Mar). També hi ha hagut gent que ens ha vist a Granollers. LaTele no emet per tot Catalunya, encara que ens encantaria poder-ho fer. De moment, només podem pagar perquè se'ns vegi en aquesta franja.

Visc a Barcelona i no veig LaTele, per què?

Poden ser diversos els motius. LaTele emet al canal 37, però no vol dir que al número 37 del teu comandament et surti LaTele, potser t'apareix la Sexta. Això és perquè ho tens així col•locat. El primer que has de fer (si has mirat que en cap canal la reps) és buscar l'opció dins del teu comandament de "sintonització manual". Allà has de buscar un canal que es diu CAT-3 LaTele (que som nosaltres). Sinó trobes cap CAT3 (ni, de fet, cap CAT1, CAT2) és que no ens reps. Pots intentar buscar la freqüència 598-606 MHz.

Sinó trobes res i vius entre Barcelona (excepte el barri de Sants) i el Maresme, pot ser que la teva antena comunitària de TDT no tingui un bon amplificador i que no us estiguin arribant tots els canals.

Pots parlar amb la comunitat de veïns per comprar més amplificació (si no veieu LaTele probablament no veieu altres canals).

En el cas que no puguis veure laTele, pengem tots els continguts que produïm a la Web. I estem treballant per poder emetre en directe per internet.

No sé gravar ni editar. Puc fer alguna cosa per LaTele?

És clar que sí, hi ha gent a LaTele que mai ha tocat una càmera, però en canvi participa en altres tasques. Com ara fer decorats, fer la il•luminació d'un programa, acompanyar a gravar a algú, fer tasques de difusió d'@okupemlesones @latelepuntcat (fb) i latele.cat (web), fer dibuixos o dissenys per la web o servir cerveses en alguna festa.

A més, ara amb la nova Web pots participar a la Wikitele tot aportant vídeos que trobis interessants a la xarxa. La Wikitele és un espai per compartir arxius de vídeo i construir entre totes una base de vídeos que escollim i busquem de manera totalment lliure i col•lectiva.
No tinguis por de venir a LaTele on segur que hi trobaràs el teu lloc! També pots participar amb donacions o material. Recordem que no tenim cap ànim de lucre, però els costos per poder emetre i fer tele són molt elevats!

Tinc una idea estel•lar de programa, que segur revolucionarà el món! LaTele em pot ajudar?

Segur que et podem ajudar i podem treballar junts, però no creiem en idees estel•lars ni en pujades d'ego. Comença fent un petit programa i poc a poc puja'l fins a les estrelles.

Em vull guanyar la vida amb LaTele! Em faré d'or amb vosaltres?

Probablament no, a no ser que conjuntament comprem una butlleta de loteria per Nadal. LaTele, si mai es fa d'or, reinveritrà l'or en el projecte, per seguir creixent de forma rizomàtica.

Vull fer un programa per fer fora als immigrants d'Europa! M'ajudeu?

No, a LaTele no surten continguts racistes, ni xenòbs, ni proselitistes.

Si volem passar un vídeo per laTele? Com ho hem de fer?

Intenteu posar-vos en contacte amb nosaltres per mail. Els requisits tècnics per a poder emetre el vídeos són:

Llicència: Creative commons.
Format: MP4.
Codec video: H.264.
Codec audio: AAC.
Rati: preferentement 16:9.

He intentat contactar amb vosaltres abans però no he obtingut resposta. Què faig?

LaTele és un projecte complex i amb una envergadura considerable que potser, a cops, ens sobrepassa. Probablement per això no has rebut una resposta. T'animem doncs a que vinguis a l'assemblea que fem els dimecres, des de les 19:30h fins les 21:30h aprox. Escriure'ns de nou a info@latele.cat, o trucar al telefon 933907236 i preguntar per "latele". Seràs molt benvingut/da!

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.