hamburg

Contrainfos 16. Antifeixistes Hamburg

play
Dijous, 14 Juny, 2012

El 2 de juny una marxa de neonazis autoritzada per l’administració, tenia lloc a la ciutat d’Hamburg,

Un miler de nazis sortien als carrers d’ Hamburg per protestar contra el muticulturalisme i la tolerància.
D’altra banda, un nombre deu vegades més gran de persones es reunien per expressar la repulsa cap aquest tipus de protesta, contra els grups d’extrema-dreta i el seu consentiment per part de les autoritats.
Tot i el desplegament desmesurat de 4.400 policíes per suposadament garantir la seguretat, no van poder evitar els enfrontaments.
Els manifestants antifeixistes, anarquistes i de diferents sectors de l’esquerra política, van boicotejar l’ acció neonazi, aixecant barricades amb contenedors de deixalles i cremant materials davant el recorregut pel qual havia de pasar la manifestació feixista.

Els disturbis es van extendre durant hores als carrers de la ciutat, mentre la policía carregaba amb mangueres d’aigua a pressió contra els manifestants antifeixistes.

Segons fonts policials, 38 policíes resultar ferits i 10 dels seus vehicles cremats; es va tallar part de la circulació de trens elèctrics i de metro.

Resultat, 700 detingudes i criminalització de la protesta en comptes d’una crítica que permeti entendre la legitimitat de la mateixa. Focalització de la violencia tant dels manifestants com dels cossos policials.

En aquest sentit, el canal de televisió N-24 va comunicar que els policíes van actuar amb massa contundència, publicant tambè un video de RT on es veía com la policía colpejaba amb Porres als manifestants mentre aquests es trobaven en una actitut totalment pacífica.

Una altra sèrie d’enfrontaments, segons les informacions aïllats, entre joves i neonazis durant la vesprada del dia anterior a la manifestació, van deixar un total de 8 cotxes policials incendiats i nombroses destrosses de mobiliari urbà.

L’Alemanya antifeixista una vegada més aconsegueix no deixar espai a la detra, en un moment, que amb el pretext dels desastres provocats per la crisi econòmica, intenta obrir vies per sortir de les seves cendres.

Contrainfos 16

play
Dijous, 14 Juny, 2012

Aquest contrainfos arriba amb notícies com el rescat a la banca espanyola, la repressió per la vaga general, notícies de Hamburg, Oaxaca, els miners a Asturies i Bankia. I més!! A l'entrevista parlem amb els mapuches d'Argentina i després l'observador de l'informació.

Penúltim programa de la temporada, copia i difon!

Com sempre qualsevol cosa a comentar: contrainfos(nospam)latele.cat

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.