observador

Contrainfos 33. L'observador de la informació. Envàs on vas?

play
Dimarts, 22 Gener, 2013

Aquesta setmana l'observador de la informació ens explica quins són els interessos que hi ha darrera de la campanya "envàs on vas?" i quin es el panorama del reciclatje a l'estat espanyol.

Contrainfos 21. L'observador de la informació

play
Dimarts, 16 Octubre, 2012

Aquesta quinzena l'observador adopta un tò més humorístic amb un parell de videos "policials".

Contrainfos 13. L'Observador de la informació

play
Dijous, 3 Maig, 2012

Parlem de la lluita de la població de Breda per consevar el seu CAP, la mort d'un home de 40 anys degut a les retallades i, per cabar, de la masacre d'animals de companyia a Ucraïna pels preparatius de la europcopa 2012.

Contrainfos 11. Observador de la Informació

play
Dimecres, 4 Abril, 2012

En aquesta edició parlarem de la focalització mediàtica cap a determinats temes, importants per una banda, però al mateix temps perfectament dissuasoris d’allò que realment volen amagar i fer caure en l’oblit. Es per això que com a exemple i com a foto de la quinzena parlarem de la guerra de portades que van dur a terme el passat 15 i 16 de març, els diaris ABC i Avui amb el fons vermell i la Ñ espanyola en primer plà es feia referència a l'aprobació de la llei de consultes populars (perquè alguns ajuntaments no volen que ondeji la bandera espanyola als seus balcons i han convocat referendums per decidir-ho). I d’altra banda continuant també amb l'ofensiva per part de Madrid contra la inmersió lingüistica, obligant als centres docents a aplicar també com a llengua vehicular de tots els cursos, el castellà. La resposta a aquest desviament d’atenció dels problemes de gestió política, no sabem si dir-li resposta o més aviat seguiment del joc, va venir per part d'El Punt-Avui el dia següent Es així com amb un parell de portades en diaris de tirada nacional, la guerra mediàtica ja estava engegada, les xarxes socials bullint de nacionalisme (català i espanyol) i la distracció assegurada mentre als carrers es repartia Rebeleu-vos i la convocatòria de vaga es veia desplaçada pels mitjans escampant aquests el desànim general. Canviem de tema i anem a veure la protesta duta a terme pels treballadors de canal9, per la manipulació i censura informativa, aplicada durant l’atac policial als estudiants del Lluis Vives de València del mes passat. Invitem a que treballadors d’altres canals prenguin exemple i lluitin per aquells principis informatius i comunicatius, en els que un dia van creure.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.