televisió

La manipulación mediática en España y la represión televisiva.

play
Dimecres, 12 Desembre, 2012

Documental resumen de los mejores
vídeos realizados por colectivos y ciudadanos de España.Nos habla sobre
la televisión, los recortes y la resistencia que ciudadanos anónimos y
colectivos ejercen frente a la manipulación mediática. Hechos ocurridos
en un año crucial en el que hemos vivido en real time como el nuevo

El juego de la muerte

play
Dimecres, 15 Juliol, 2009

El juego de la muerte és un documental coproduit per la radiotelevisió suïssa i France télévision. El documental descriu un experiment fet a França al 2009 per estudiar l'autoritat de la televisió i la influència que té sobre l'obediència. L'experimento és una nova versió de l'experiments de Milgram adaptat a les condicions actuals i el seu objetiu era mesurar de forma significativa la interacció entre l'autoritat de la televisió i els valors ètics delo subjetes. Es buscaba, concretament, evaluar la capacitat de desobediència del subjete a ordres donades amb l'autoritat de la televisió quan aquestes ordres feien infringir dolor a una altra persona.

D'aqui a que passin els mals díes

play
Dissabte, 28 Gener, 2012

Jo soc la llentia
rodona i rotunda

que germina irreductible
a l'ombra del reactor

que fa del cràtec
que sembra l'aviació

la seva terra treballada

la llentia que ha vist
els homes i dones
vestits amb plàstic

fugir arrapats
a les joies familiars

abandonar les cases
de puntetes

i deixar les portes
de bat a bat

Però jo
llegum tossut

entomo la radiació
com entoma les ones
el penya-segat

i espero que amaini
la pluja de metralla

Resisteixo

Germino

Avui començo
a repoblar el món

Avui treno el primer nus
de la catifa vegetal

que cobrirà les runes del progrés

llarga vida a les llentíes

llarga vida a les llentíes

llarga vida.

El cos de les dones (Il corpore delle done)

play
Divendres, 14 Gener, 2011

EL COS DE LES DONES és el títol del nostre documental de 25 minuts sobre l'ús del cos de la dona a la televisió. Comencem d'una urgència. La constatació que les dones, les dones reals, estan desapareixent de la televisió i que són reemplaçades per una representació grotesca, vulgar i humiliant. La pèrdua ens sembla enorme: la cancel·lació de la identitat de les dones passa sota la mirada de tots, però sense que hi hagi una reacció adequada, ni per part de les dones mateixes. A partir d'aquí, es va obrir camí la idea de seleccionar les imatges televisives que tinguessin en comú la utilització manipuladora del cos de les dones per explicar el que està passant no només a qui mai mira la televisió, sinó a qui la mira, però "no veu ". L'objectiu és interrogar-se i preguntar sobre les raons d'aquesta cancel · lació, un veritable "pogrom" del qual som tots espectadors silenciosos. Després, el treball va posar de relleu la cancel · lació dels rotros adults a la televisió, l'ús de la cirurgia estètica per cancel · lar cada petjada del pas del temps i les conseqüències socials d'aquesta remoció.
Traducció de Chiara Bagnoli

----

EL CUERPO DE LAS MUJERES es el título de nuestro documental de 25 minutos sobre el uso del cuerpo de la mujer en la televisión. Empezamos de una urgencia. La constatación que las mujeres, las mujeres reales, están desapareciendo de la televisión y que son reemplazadas por una representación grotesca, vulgar y humillante. La pérdida nos parece enorme: la cancelación de la identidad de las mujeres ocurre bajo la mirada de todos, pero sin que haya una reacción adecuada, ni por parte de las mujeres mismas. A partir de aquí, se abrió camino la idea de seleccionar las imágenes televisivas que tuvieran en común la utilización manipuladora del cuerpo de las mujeres para contar lo que está pasando no sólo a quien nunca mira la televisión, sino a quien la mira, pero "no ve". El objetivo es interrogarse y preguntar sobre las razones de esta cancelación, un verdadero "pogromo" del cual somos todos espectadores silenciosos. Luego, el trabajo puso de relieve la cancelación de los rotros adultos en la televisión, el uso de la cirugía estética para cancelar cada huella del paso del tiempo y las consecuencias sociales de esta remoción.
Traduccion de Chiara Bagnoli

Zalab TV

play
Dimarts, 18 Març, 2008

ZaLab TV es el primer proyecto de televisión internacional por Internet exclusivamente dedicada al vídeo participativo. ZaLab TV publica en su web cortometrajes escritos y dirigidos por grupos independientes de ciudadanos de diferentes países del Mediterráneo.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.