Cap de setmana de Veggierunners

TVAnimalista
Dilluns, 14 Novembre, 2011

Els dies 12 i 13 de novembre han estat uns dies molt actius per a l’equip dels VeggieRunners. 4 han estat les curses de fons en les quals ha hagut representació de les i els fondistes vegans i vegetarians.

Dissabte 12 és va celebrar a Gran Canaria el I Criterium 10 km Siete Palmas, La prova va tenir lloc a Las Palmas amb un recorregut urbà amb sortida i arribada a l’Estadi de Gran Canària i una participació de 400 atletes. Alvaro Quintana, corredor vegà, va arribar en 32a posició amb un temps de 37 minuts i 21 segons. El mateix dia a més de 1700 km de distància es va celebrar el Yeti Trail una cursa de muntanya dintre del Campionat Regional de Curses de Muntanya de la Regió de Múrcia i puntuable per a l’Ultra Trail de Mont Blanc. La prova es va desenvolupar a l’entorn del Parc Regional de Sierra Espuña, on es troben alguns dels cims més alts de la comunitat de Murcia.

175 atletes es van posar a prova en els 44 km i 2600m de desnivell positiu. Miguel Angel Pérez i Toni Garcia, ambdos corredors vegans de la Unión Deportiva Vegetariana, es van estrenar en una distància tan llarga i van acabar la dura prova en 7 hores 14 minuts i 29 segons i 7 hores 33 minuts i 28 segons respectivament. La participació dels veggierunners va despertar comentaris de sorpresa i admiració entre els altres corredors en conèixer que amb una dieta vegana es pot afrontar una prova tan dura com la Yeti Trail en igualtat de condicions que qualsevol fondista.

El diumenge dia 13 es va celebrar l’ “11è Gran Fons Vila de Benigàmin”, penúltima prova del "III Circuït de Carreres de la Vall d`Albaida", amb un recorregut de 15,100 quilòmetres, dins d’un circuït semi-urbà en el que s’ascendia a un turó per diferents accessos fins a tres voltes. En l’edició d’enguany van prendre part 417 atletes. En els moments previs a la sortida els altaveus d’animació van destacar la participació del Club Deportivo Vegetariano. El primer dels veggiruners, Óscar Pastor, va aconseguir una marca d’1hora 8 minuts i 40 segons

La darrera cita esportiva del cap de setmana pels veggierunners va ser a la 47a edició de la Behobia/San Sebastian on es va trobar el grup més nombrós de fondistes vegans i vegetarians arribats de diferents ciutats de l’estat.

La Behobia/San Sebastian és la cursa popular més antiga de l’estat espanyol. S’inicià el 1919 amb 22 corredors i desprès de diverses èpoques sense celebrar-se va ressorgir el 1979 per a instaurar-se com una de les curses de fons populars més prestigioses.

En l’edició d’enguany van prendre la sortida prop de 20 mil atletes populars de les 23 mil inscripcions que es van fer. Els i les atletes han de completar els 20 Km que separen Behobia de Donostia en un temps màxim de dues hores i tres quarts. Abans de la sortida de la prova els i les veggiruners es van trobar per a escalfar i comentar les sensacions i expectatives per a adreçar-se, minuts desprès, als respectius punts de sortida. La cursa es va desenvolupar en un gran ambient festiu, on quilòmetre rere quilòmetre, el públic es va bolcar animant els i les atletes que es van veure afectats per una calor atípica al mes de novembre. En un temps d’1 hora, 26 minuts i 49 segons va arribar el primer del veggirunners, Rafa Fernàndez, atleta vegà des de fa 15 anys. Malgrat acusar força la calor va millorar la seva marca personal en els 20 Km.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.