Última corrida a Catalunya

TVAnimalista
Dilluns, 26 Setembre, 2011

La tarda del 25 de setembre va aplegar a curiosos, militants taurins i alguns antitaurins davant de l’última cursa de braus oficial a la Monumental de Barcelona.

Les proclames taurines, espanyolistes preconstitucionals i insults, van ser una constant tant fora com dins de la plaça, on els crits de “llibertat” es barrejaven amb la coacció cap a idees diferents a les taurines.

Abans d’iniciar-se la darrera corrida, alguns aficionats es feien fotos a la plaça, davant del cartell, i en acabar alguns s’enduien sorra de la plaça de record i sortien en manifestació per proclamar la seva disconformitat amb l’abolició.

El parlament de Catalunya va donar llum verda a la Iniciativa Legislativa Popular, avalada per 180.000 ciutadans, el passat juliol per abolir les corrides de toros. Mentre, durant la darrera jornada taurina, polítics del Partit Popular expressaven que “per llei o per resolució judicial” les corrides tornarien a Barcelona, mentre els aficionats rebutjaven la decisió parlamentaria de l’abolició.

Arran de la prohibició, la Federación de Entidades Taurinas de Cataluña va iniciar una recollida de signatures per a presentar una Iniciativa Legislativa Popular que declari la festa dels braus Bien de Interés Cultural, i permeti així que les curses de braus tornin a Catalunya. Amb el mateix sentit, el Partit Popular ha presentat un recurs a la prohibició davant del Tribunal Constitucional oblidant l’actuació democràtica impecable d’una Iniciativa Legislativa Popular avalada per la ciutadania i la resolució del Parlament de Catalunya.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.