Marxes contra la vivisecció

TVAnimalista
Dijous, 3 Maig, 2012

Per segon any consecutiu, més de 300 activistes vinguts de diferents municipis van marxar des de Sant Feliu de Codines fins al centre de cria d'animals per a vivisecció Isoquimen, situat als afores de la localitat.

Els activistes van ser convocats per les organitzacions Igualdad Animal i Equanimal, en una marxa reivindicativa que va reclamar la fi de l'experimentació amb animals, una ciència ètica i el tancament del centre de cria d'animals.

Durant la jornada, els manifestants van recórrer els carrers de la localitat, portant pancartes i cartells amb imatges d'animals víctimes de l'experimentació i missatges demanant la fi de la vivisecció. També es va recordar el simbolisme d'aquesta marxa, rememorant el rescat de 36 beagles el 2011 per part de simpatitzants anònims d'Igualdad Animal. Aquests 36 individus haurien estat destinats a la vivisecció de no haver estat rescatats d’allà, no obstant això, avui tenen una vida plena i molt diferent a la dels centenars d'animals que cada any són criats en aquestes i altres instal·lacions i acaben sent utilitzats, torturats i matats en diferents laboratoris de l'estat espanyol o d'altres països.

Aquesta demostració en contra de la tortura i la matança d'animals als laboratoris, així com la petició de la recerca d'alternatives, ve a reforçar el rebuig generalitzat de la societat cap a aquest tipus de pràctiques, ancorades en la inèrcia de la ciència, la cultura i l'educació.

Igualdad Animal i Equanimal no s'oposen a l'avanç científic, ni a que la societat progressi i descobreixi formes efectives de combatre les malalties que patim. No obstant això, creuen que aquest avanç pot i ha de produir-se buscant mètodes alternatius a l'experimentació en animals, ja que els altres animals, igual que nosaltres, no volen morir i desitgen viure les seves vides en llibertat.

Segons dades del Ministeri de Medi ambient, durant l'any 2010 van morir gairebé un milió i mig d’animals en laboratoris d'investigació. Xifra que no reflecteix el nombre real de les seves víctimes, ja que en l'informe del ministeri no s'inclou els animals que moren als centres de cria, ni als animals descartats, ni tampoc als animals invertebrats, que també són capaços de sentir i tenen interessos propis.

Igualdad Animal i Equanimal van agrair l’ esforç a totes les persones que van participar en la marxa, a les que van dedicar el seu temps en l'organització, preparació de menjar i desplaçaments i a "Lujuria Vegana" per les cookies que van repartir entre els activistes.

El mateix dia, a Montichiari, Brescia, una manifestació contra la viviecció es va convertir en un esdeveniment històric per al moviment de Drets Animals quan, desenes d'activistes, van accedir a l'interior del centre de cria d'animals per a experimentació "Green Hill” per a rescatar a uns 30 gossos que anaven a ser utilitzats en experiments. Desenes d'ells van ser rescatats malgrat que, després d'unes hores, la policia va tancar la sortida del poble i va començar a detenir als activistes arribant a capturar de nou a 7 ó 8 gossos rescatats.

Després de detenir a 11 persones, que van ser arrestades a la presó de Verziano, els activistes van ser alliberats i s'ha iniciat una campanya tant per al tancament de Green Hill com per a la llibertat sense càrrecs dels rescatadors. Anonymous va aportar el seu punt de vista hackejant la web d'un proveïdor de Green Hill, mostrant que, cada vegada més, la població informada està en contra de la vivisecció.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.