IN SITU: "Una gran cadena humana rodea la plaza de Las Ventas"

TVAnimalista
Dissabte, 9 Juny, 2012

El dissabte 9 de juny prop de mig miler d’activistes de la Fundació Equanimal, juntament amb CAS-International van formar una gran cadena humana que va envoltar la plaça de toros de les Ventas, per reivindicar la fi de la tauromàquia a Madrid.

Amb aquest acte van voler transmetre un missatge de respecte pels animals i reivindicar que s’escolti a l’ampli sector social que rebutja la tauromàquia.

Actualment, uns 18.000 toros moren a l’any a les places espanyoles, davant els 30.000 anuals en la dècada dels 90, va afirmar Óscar Horta, portaveu de la Fundació Equanimal i Cas Internacional, organitzacions convocants d’aquesta cadena humana.

L’acció ha transcorregut sense incidències, excepte alguns esbroncades i insults aïllats d’espontanis que estaven a la plaça per comprar entrades.

Les consignes “Drets ja per als animals” i “Tauromaquia, abolició” van estar les més reiterades pels activistes, vestits amb samarretes negres i lletres vermelles amb llegendes contràries a les curses, i amb les mans tacades de vermell.

“La tauromàquia ha de quedar en el passat i abolir, igual que va succeir en el seu moment amb el circ romà”, va destacar Horta, que va afegir que la lluita no només es centra en la prohibició dels toros, sinó també contra tota explotació de els animals.

“Hem de deixar de maltractar els animals, deixar de causar sofriment, deixar de matar-se i deixar de seguir torturant”, va insistir el portaveu de l’organització en defensa dels animals.

Aquesta mobilització té lloc dins de la campanya anual d’aquestes dues organitzacions, Fundació Equanimal i CAS-International, que es perllonga des de maig a setembre, realitzant diversos actes per l’abolició de la tauromàquia en diferents punts de la geografia espanyola.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.