ugt

La batalla de euskaduna, un ejemplo de resistencia obrera

play
Dijous, 29 Març, 2012

Años 80 los años de la desindustrializacion, los astilleros euskalduna, con una mayoria sindical no controlada, revolucionaria y con perspectivas de clase, fue uno de los primeros conflictos que surgieron, se prolongo por varios años con unos enfrentamientos brutales,llegando ser realmente mas que una BATALLA, una guerra en la que se utilizaron ametralladoras contra los trabajadores, llegando a perder la vida uno de ellos.

Un relato cautivador y conmomedor como pocos, un diamante en bruto en su tiempo, para nada pretencioso EJEMPLO DE RESISTENCIA OBRERA que a fecha de hoy sigue siendo una joya bien pulida que de bien seguro todavia tiene mucho que alumbrar

Contrainfos núm 8. Reforma Laboral

play
Dimecres, 22 Febrer, 2012

La reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy, ha provocat que sindicats, partits i treballadors es mostressin contraris a la mateixa. La gent, per la seva part, no ha esperat reaccions ni sindicals ni de partits, i ha sortit al carrer a protestar en contra del que creuen es un atac directe als treballadors mitjançant la submissió dels sindicats majoritaris. En aquest sentit, es van poder veure protestes tan a Madrid com a Barcelona.

Contrainfos núm. 7: Manifestació contra les retallades 28G

play
Dissabte, 28 Gener, 2012

Milers de ciutadans van ocupar els carrers al crit de ‘No a la dictadura financera’ i ‘Aturem les retallades’. Tot i ser una manifestació convocada sense banderes ni sigles, finalment ens vem trobar amb dues bandes clarament diferenciades. Bastantes banderoles del PSC, d’UGT i de Comissions Obreres es van veure en un sector de la marxa. Aquesta no era la idea inicial que es recollia sota el lema ‘Altre Món És Possible’ i havia nascut des de diferents plataformes com Democràcia Real Ja o el Fòrum Social Català, fòrum que arrencava aquest mateix dissabte 28 de gener com un procés de posada en comú de propostes de transformació social.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.